Enterijer, Spavaća soba — 24/09/2012 at 9:21 pm

Posteljina za vašu spavaću sobu

by

        Posteljina može da učini čuda u spavaćoj sobi dajući joj divan, upečatljiv izgled. Spavaća soba je mesto samo za vas, vaš kutak i utočište, mesto gde u suštini provodite najviše vremena i gde je neophodno da osećate spokoj, mir, mesto na kom punite baterije za svakodnevnu borbu sa spoljašnjim svetom koji ne možete izbeći tokom dana. Ali upravo zbog toga dobar odmor je neophodan da biste obnovili svoju energiju. Stres je nešto što ostavljate sa druge strane vrata od spavaće sobe i tako se i ophodite prema svojoj spavaćoj sobi. Uredite je da vama bude udobno, umirujuće, čarobno, intimno, lepršavo i opušteno. Posteljina bitno utiče na raspoloženje onoga čija je soba u pitanju jer pored toga što vi spavate na tom krevetu, u toj posteljini i vizuelni efekat je vrlo bitan u celoj priči. Posteljine za krevet su dostupne u raznim dezenima, bojama, sa različitim šarama i to sve u mnoštvu različitih materijala i tkanina. Lan, pamuk, saten, svila, žersej, flanel su samo neki od dostupnih tkanina koje se mogu iskoristiti za šivenje očaravajuće posteljine koja odgovara vašim potrebama i zahtevima. Posteljina takođe dolazi u širokom spektru ljupkih dezena koji čekaju da ih izaberete i osvežite svoje malo gnezdo, razbijete monotoniju i učinite svoju spavaću sobu nasmejanom, veselom i pozitivnom. Šahovska polja u raznim bojama, pruge: horizontalne i vertikalne, linijice u svim pravcima i bojama, cvetni uzorci, tradicionalni, svedeni dezeni i savremeni, originalni šabloni su samo neki od dezena kojima možete oboogatiti i oplemeniti svoj krevet. Kombinacija ovih zanimljivih dezena i uzoraka sa raznovrsnim spektrom materijala i tkanina vam daju odrešene ruke da se poigravate sa uređenjem svoje spavaće sobe gde jedan sitan detalj, kao promena posteljine može učiniti čuda u sveukupnom dekorisanju prostorije. Posteljine nam daju osećaj topline, izolacije od problema i osećaj komfora. Takođe, potrebno je da znate razliku između posteljine i prekrivača za krevet. Psteljina je nešto što dolazi direktno na krevet i na čemu spavate, dok su prekrivači upravo to: koriste se da se tokom dana prekrije posteljina kako bi se zaštitila od prljanja i drugih uticaja.
Superiornost posteljina se često izražava brojem niti i tkanja. Veći broj niti znači da je posteljina mekša, samim tim i kvalitetnija.

Kako Izabrati posteljinu za vaš krevet?

Možete izabrati idealnu posteljinu za vaš krevet i vašu spavaću sobu igrajući se i oprobavajući različite stilove. Skoro šta god da izaberete ne možete pogrešiti jer je to odraz vas, vaših želja i potreba. Postoji brdo opcija za koje se možete odlučiti:

Obložena posteljina sa gumom

 

1.obložene posteljine imaju pamučne krajeve i elastične ivice koje se mogu navući preko dušeka.

 

 

 

 

 

 

2.prilagodljive posteljine su napravljene od mešavine lana, pamuka i poliestera.

Prilagodljive posteljine od lana, pamuka i poliestera

3.Posteljina u setu se koristi za podesive krevete (krevete iz više delova koji se mogu rasklopiti u dva manja ili jedan bračni krevet). To su komadi tkanine koji su veći od samog kreveta. Dostupni su u jednom komadu i u kombinaciji čaršava, jastučnice i jorganske navlake.

Podesivi kreveti zahtevaju podesivu posteljinu

Materijali i tkanine za posetljinu

Pamuk je vrlo dobar izbor za posteljinu

 

 

 

1.Pamučna posteljina je najpopularnija zbog svojih kvaliteta. Vrlo se lako održavaju i prija telu održavajući telo hladnim. Sprečavaju znojenje tokom vrelih letnjih noći. Nećete pogrešiti ako za vašu spavaću sobu izaberete pamučnu posteljinu, naročito ako je reč o posteljini sa velim brojem niti i vlakana.

 

Uvek divni saten

 

 

 

2.Satenska posteljina je najčešći izbor kada želite da ugrejete atmosferu u spavaćoj sobi i da podignete nivo romantike i romantičnog ambijenta do maksimuma. Saten biraju romatične osobe, mladi i zaljubljeni parovi. Sa druge strane saten je sam po sebi dosta klizav i može biti neudoban za spavanje tokom vrelih letnjih meseci jer se  lepi i klizi. Saten je vrlo lagana i tanka tkanina.

 

 

 

3.Svilena posteljina odiše strašcu. Svila sama po sebi ostavlja utisak strasti i ima sličan efekat kao saten. Uglavnom je ova vrsta posteljine izbor mladih, ludo zaljubljenih, strastvenih parova i ljubavnika. Svilena posteljina je izuzetno osetljiva i nežna kako za vašu kožu, tako i za održavanje. U neku ruku je prava pustolovina upustiti se u izbor svilene posteljine zbog zahtevnosti njenog održavanja, ali sa druge strane vratiće vam duplo milujući vas tokom noći jer svila je ipak svila.

Svilena posteljina odiše strašcu

4.Posteljina od flanela je najbolji izbor za zimske mesece. Većina visokokvalitetnih falnelinskih posteljina su napravljene od mešavine vune i pamuka. Vuna vam pruža toplotu dok pamuk daje osećaj mekoće za uživanje tokom zimskog sna. Ovakve posteljine zadržavaju toplotu, pa nisu najbolji izbor za letnji period ili područja sa toplom klimom.

Flanel za zimu